Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur met daartussen de ‘spouw’, een open ruimte tussen beide delen met een isolerende functie. Toch volstaat zo’n spouw eigenlijk niet en doet u er goed aan om die te isoleren met spouwmuurisolatie. Uw energiefactuur plukt er vast en zeker de vruchten van. Bodima is bovendien gecertificeerd en opgeleid, en staat u graag met raad en daad bij.

Een goede voorbereiding is essentieel

Zomaar isolatiemateriaal in de spouw blazen is geen goed idee. Onze experten komen daarom eerst bij u langs om de situatie in te schatten. Zowel de breedte als de staat van de spouw onderwerpen we aan een grondige controle met behulp van onze endoscoop en thermische camera. Niet elke spouwmuur is immers geschikt om op te vullen met spouwmuurisolatie.

Blijkt uw spouwmuur geschikt? Dan sturen we kosteloos een offerte uw richting uit. Het isoleren van uw spouwmuur wordt bovendien ondersteund door de overheid.

Onze werkwijze

Net zoals onze inspecteurs volgen onze vakmannen regelmatig opleidingen. Zo blijft onze kennis en expertise up-to-date en deinzen we voor geen enkel project terug. Zo gaan we te werk:

  1. Op de kruispunten van de voegen boren we gaten in het buitenspouwblad. Van schade aan de gevel is dus geen sprake.
  2. Het isolatiemateriaal (Neopixels) en de watergedragen high-tech-lijm worden samen aangebracht via een spuitmond in de spouw. We bepalen de juiste verhoudingen en blazen zorgvuldig waardoor druk op de muren uitblijft.
  3. Nadien worden de gaten nauwkeurig opgevuld met voegmortel en sluiten we de spouw luchtdicht af.

Neopixels, het ideale isolatiemateriaal

Bodima verkiest enkel de beste isolatieproducten. Waarom deze grijze grafietparels, genaamd Neopixels een uitstekende keuze zijn?

  • Betere reflectie en dus een hogere isolatiewaarde
  • Waterbestendig en vlamdovend
  • Geluidsisolerend
  • Weinig warmtegeleidend met de laagste waarde in België
  • Uitstekende ecologische balans
  • 100% recycleerbaar

Meer weten over onze Neopixels Premium HR Insulation? Neem dan een kijkje op hun website of neem vrijblijvend contact met ons op.

Waarom kiezen voor Bodima?

Over Bodima

Bodima uit Zandhoven, Antwerpen zit al verschillende jaren in het vak, en dat ziet u. Al jaar en dag isoleren onze experten spouwmuren en kiezen ze resoluut voor kwaliteit en degelijkheid. Dankzij onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise kunnen we bovendien met elke gevel aan de slag en leveren we steevast een uitstekend resultaat.

Uw spouwmuren isoleren en een beroep doen op een gecertificeerde partner met kennis van zaken? Zoek niet verder en neem vrijblijvend contact met ons op.

Vraag nu uw offerte

Menu

BEL ONS