Isoleren en verlijmen van steenstrips

Het plaatsen van steenstrips is dé manier bij uitstek om uw gevel in een nieuw jasje te steken of na de isolatie toch een mooie bakstenen uitstraling te creëren.

Steenstrips beschikken over dezelfde kwalitatieve eigenschappen als bakstenen, maar zijn slechts twee centimeter dik. Ze worden dan ook met lijm aangebracht op een isolatieplaat of muur. Lijkt een bakstenen gevelbeeld u wel wat? Ontdek alle mogelijkheden bij Bodima in Antwerpen en Oost-Vlaanderen!

Onze werkwijze

Bodima zit al jaar en dag in het vak en heeft het isoleren en verlijmen van steenstrips volledig in de vingers. Voor we de isolatie en de steenstrips bevestigen, treffen we eerst enkele voorbereidingswerken:

  • We verwijderen bestaande gevelbekleding en pleisterlagen.
  • We herstellen metselwerk, beton en scheuren.
  • We reinigen de ondergrond.
  • We controleren dakranden, dorpels en dekstenen en passen indien nodig aan.

Van zodra uw gevel op punt staat, vlakken we de ondergrond uit en gaan we van start met de isolatie. Deze isolatiematerialen stemmen we steeds perfect af op uw woning. We spelen met isolatiewaarden en allerlei diktes en bevestigen de geschikte isolatie met lijm of schotelpluggen. Nadien leggen we de basis voor de steenstrips, een cementgebonden onderlaag verstevigd met glasvezelweefsel. Daarna kunnen we aan de slag met de gevelsteenstrips van uw keuze. In het volledige gamma Terca en Desimpel van Wienerberger vindt iedereen zeker zijn voorkeur. Dankzij de geschikte kleefmortel brengen we de gevelsteenstrips één voor één aan en voegen we deze aan het einde op met voegmortel. Een andere afwerking voor ogen? Ook een gelijmd uitzicht behoort tot de mogelijkheden.

Waarom Bodima uw ideale partner is

Over Bodima

Bodima uit Zandhoven, Antwerpen ademt ervaring en kwaliteit. Al meer dan 60 jaar nemen onze specialisten allerlei gevels stevig onder handen. Het resultaat? Een frisse en propere look voor elke gevel! Verder staan we garant voor een uitstekende afwerkingsgraad en een vlekkeloze service. Ontdek alvast onze realisaties, want die spreken boekdelen!

Uw gevelbekleding volledig én eenvoudig naar uw hand zetten? Steenstrips bieden tal van mogelijkheden. Neem gerust contact op met Bodima voor meer informatie.

Vraag nu uw offerte

Menu
Kerstverlof

Wij zijn gesloten van 24/12/2022 tot en met 9/01/2023. ​

Prettige feesten!!!

Team Bodima

BEL ONS