Balkonrenovatie

Vroeger heerste het idee dat beton geen onderhoud vergde. Een misvatting die vandaag veel beschadigde betonterrassen met zich meebrengt. Vloerplaten werden immers vaak zonder waterdichtingslaag afgewerkt waardoor beschadigingen nu stilaan de kop op steken. Denk maar aan afschilferende verf, betonrot, maar ook stalactietvorming aan de onderzijde en onthechting van de vloeropbouw.

Toch is het nog niet te laat, en is het belangrijk om erger te voorkomen. De gebreken en beschadigingen onaangeroerd laten, kan immers de veiligheid in het gedrang brengen. Raadpleeg daarom een expert en zet uw balkon terug op punt door een balkonrenovatie te laten uitvoeren.

Onze aanpak

Onze experten buigen zich eerst en vooral over de stabiliteit van de huidige ondergrond. Als deze voldoende stabiel is, plaatst ons team meteen een nieuw waterdichtingssysteem. Als de huidige vloeropbouw daarentegen geen goede indruk achterlaat, zal de ondergrond worden verwijderd. In dat geval wordt op de betonplaat een nieuwe hellingschape geplaatst. De waterdichtingssystemen waar Bodima mee aan de slag gaat, zijn van uitmuntende kwaliteit en berusten op technische adviezen van onze betrouwbare leveranciers Triflex en IKO.

Tijdens elke balkonrenovatie worden de klokroosters vervangen en druip- en randprofielen voorzien. Aangezien vocht altijd een weg vindt, hecht ons team veel aandacht aan de detailleringen bij de plaatsing van de waterdichtingslagen. Opstanden, terrasranden, klokroosters, dorpels, doorvoeren, balustradevoeten en uitzettingsvoegen worden zorgvuldig afgewerkt. Uw balkon is nadien niet alleen in goede staat, maar ook volledig afgewerkt naar uw wens. De afwerkingsmogelijkheden zetten we hier alvast even op een rijtje:

  • Verlijming van vorstvrije keramische tegels met compatibele tegellijm
  • Tegels op tegeldragers
  • Steentapijt
  • Instrooiing van verfchips
  • Houten vloerafwerking op tegeldragers

Waarom kiezen voor Bodima?

Al meer dan 60 jaar in het vak

Bodima uit Zandhoven, Antwerpen zit al meer dan 60 jaar in het vak, en dat ziet u. Al jaar en dag renoveren onze experten terrasvloeren en kiezen ze resoluut voor kwaliteit en degelijkheid. Dankzij onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise kunnen we bovendien met elk balkon aan de slag en leveren we steevast een uitstekend resultaat.

Dringt een balkonrenovatie zich op? Neem dan een expert onder de arm! Ons team staat u graag met raad en daad bij.

Vraag nu uw offerte

BEL ONS