Monumenten

Monumenten verdienen het om te stralen en kunnen nood hebben aan een onderhoud of grondige reiniging. Bevindt het monument zich in een slechte staat? Dan is een zorgvuldige restauratie aan de orde. Monumenten onderhouden, reinigen of restaureren vergt specifieke technieken en producten. Onze vakmannen dragen elk monument op handen en houden de volgende aandachtspunten in het achterhoofd:

  • Herstellingen gebeuren zoveel mogelijk met authentieke materialen en gelijkwaardige stenen.
  • Herstellingen aan het voegwerk worden uitgevoerd met geëigende mortel.
  • De reinigingsbehandelingen worden zorgvuldig geselecteerd zodat de patinalaag niet aangetast wordt.
  • Het monument wordt preventief behandeld om verwering en beschadiging in de toekomst te vermijden.

Monumenten reinigen

Monumenten vallen op in het straatbeeld en verdienen een daarom een verzorgde look. Vuile plekken of groene aanslag wilt u dus liever vermijden. Uw monument terug slagkracht geven? Doe dan een beroep op de reinigingsbehandelingen van Bodima. Een grondige behandeling met de geschikte producten kan immers wonderen verrichten. De volgende technieken hebben onze vakmannen volledig onder de knie en voeren ze al jaar en dag uit:

  • Stoomreiniging
  • Afpelbare reinigingspasta
  • Waterbesijpeling
  • Chemische reiniging

Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor het herstellen van natuursteen en voor het plaatsen van vogelweringen om uw monument te beschermen tegen ongewenste bezoekers.

Waarom Bodima uw ideale partner is

Al meer dan 60 jaar in het vak

Bodima uit Zandhoven, Antwerpen ademt ervaring en kwaliteit. Al meer dan 60 jaar nemen onze specialisten allerlei monumenten stevig onder handen. Het resultaat? Monumenten met een frisse en propere uitstraling! Verder staan we garant voor een uitstekende afwerkingsgraad en een vlekkeloze service. Ontdek alvast onze realisaties, want die spreken boekdelen!

Monumenten of historische gebouwen in stand houden? Vraag raad aan de experten van Bodima. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Vraag nu uw offerte

BEL ONS