Consolidatie van scheuren

Merkt u scheuren op in uw buitenmuren? Vertrouw dan op het oordeel van een vakman voor de consolidatie van scheuren en kies voor een nauwkeurige herstelling. Schuif deze klus niet op de lange baan en vermijd grotere stabiliteitsproblemen.

De aanpak van Bodima

Scheuren gaan soms gepaard met holtes in het metselwerk. Om de scheur zorgvuldig te herstellen, moet de holte eerst gedicht worden. Ons team injecteert hars dat een samenstelling is van dun vloeibaar epoxyhars en een speciale verharder. Dankzij deze epoxylijm kunnen onze vakmannen injectiemonden op of in de scheur bevestigen.

De afstand tussen deze injectiemonden is afhankelijk van de muurdikte. Vervolgens wordt de ruimte tussen de injectiemonden aan de oppervlakte gedicht met behulp van een snelhardende dichtingsmassa. Pas daarna kunnen we de injectiehars onder lage druk toedienen via de injectiemonden en de scheur volledig herstellen.

Voor de aanpak van scheuren in gevels in Antwerpen en Oost-Vlaanderen doet u best beroep op Bodima.

Beugels voor een doorgedreven stabiliteit

Indien nodig zullen we beugels plaatsen om de stabiliteit te garanderen. We verbinden beide zijden van de scheur met behulp van beugels uit roestvrij staal. Deze worden nauwkeurig ingewerkt in het metselwerk dankzij sneluithardende mortel. Tot slot worden de voegen weer opgevuld met een voegmassa die nauw aansluit bij het bestaande voegwerk.

Waarom Bodima uw geschikte partner is

Over Bodima

Bodima uit Zandhoven, Antwerpen ademt ervaring en kwaliteit. Al meer dan 60 jaar gaan onze specialisten scheuren te lijf. Het resultaat? Een frisse en propere look voor elke gevel! Verder staan we garant voor een uitstekende afwerkingsgraad en een vlekkeloze service. Ontdek alvast onze realisaties, want die spreken boekdelen!

Onze experten consolideren al jaar en dag scheuren waardoor ze met de meest uiteenlopende situatie overweg kunnen. Komaf maken met scheuren in uw gevel? Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte.

Vraag nu uw offerte

BEL ONS