Ventilatie

Niet alleen opstijgend en insijpelend vocht kunnen uw woning schade berokkenen. Ook condensatieproblemen werken vochtige ruimtes in de hand. Gelukkig kan een zorgvuldig geplaatst ventilatie het vocht bestrijden. Vaak is er immers een gebrek aan frisse lucht waardoor waterdamp in de ruimte circuleert en zich vasthecht op de aanwezige oppervlakken. Schimmels en bacteriën zijn in dat geval een onvermijdelijk gevolg. Door ventilatie of de afvoer van vervuilde lucht en de toevoer van verse lucht te stimuleren, kunnen we vochtproblemen zoals schimmelvorming en muffe geurtjes eenvoudig vermijden. Onze experten nemen uw vochtproblemen maar al te graag onder handen en plaatsen de geschikte ventilatie.

Onze ventilatiesystemen voor vochtbestrijding

Onze experten verkiezen systemen waarbij de vervuilde lucht wordt afgevoerd en verse lucht wordt ingevoerd.
Bodima plaatst daarom, afhankelijk van de situatie, een ventilatiesysteem C of D.

pictogram ventilatiesysteem Bodima

Ventilatiesysteem D

In bewoonde ruimtes kiezen we voor een D-systeem ventilatietoestel WR 60. Een ventilatiesysteem D werkt volledig mechanisch en biedt een antwoord op condensatieproblemen. Die merkt u op wanneer er dauwdruppels ontstaan op koude oppervlakken, zoals een spiegel of raam. Dat kan leiden tot schimmelvorming, en dat wilt u absoluut vermijden.

Bij een D-systeem verloopt zowel de toevoer van verse lucht als de afvoer van vervuilde lucht via ventielen. Roosters in ramen en muren komen hier niet aan te pas, en dat heeft een positief effect op het energiepeil van uw woning. Dankzij de ventielen wordt de verse lucht immers opgewarmd voordat ze de woning binnenkomt. De koude lucht blijft weg en uw warmteverlies is beperkt.

Ventilatiesysteem C

In ruimtes zoals garages wasplaatsen/bergingen, badkamers en kelders is een C-systeem ventilatietoestel aan de orde. Hiervoor zullen wij steeds het type LE 500 aanraden. Een ventilatiesysteem C werkt op basis van natuurlijke aanvoer en mechanische afvoer. Onze experten plaatsen daarom roosters in ramen en muren van droge ruimtes om de toevoer van verse lucht te garanderen. De nieuwe lucht baant zich op een natuurlijke manier een weg doorheen uw woning. De afvoer van vervuilde lucht daarentegen gebeurt mechanisch via een centrale ventilatie-unit.

De LE 500 is één van de stilste en meest energiezuinige woonhuisventilator in alle standen. Het toestel wordt standaard geleverd met ingebouwde radiografische ontvanger, inclusief vochtsensor en afstandsbediening.

Waarom Bodima uw ideale partner is

Bodima uit Zandhoven, Antwerpen ademt ervaring en kwaliteit. Al meer dan 60 jaar nemen onze specialisten vochtproblemen stevig onder handen. Het resultaat? Een frisse woning met droge ruimtes! Verder staan we garant voor een uitstekende afwerkingsgraad en een vlekkeloze service. Ontdek alvast onze realisaties, want die spreken boekdelen!

De luchtkwaliteit van uw woning opschroeven en condensatieproblemen uit de weg gaan? Vraag raad aan een expert en kies voor een ventilatiesysteem. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Vraag nu uw offerte

BEL ONS