Muren injecteren

Wanneer er scheuren, barsten, naden, grindnesten of openingen in constructies aanwezig zijn waar waterhoudende ondergronden aanwezig zijn, kan vocht vrij spel krijgen en voor vochtproblemen zorgen. Gelukkig kunt u deze problemen overwinnen met het ervaren team van Bodima. Onze experts hebben de expertise om alles vakkundig af te dichten en uw vochtproblemen op te lossen. Kies voor het injecteren van uw muren met polyurethaaninjecties en ervaar weer een droge en gezonde leefomgeving.

Onze werkwijze

Voor we beginnen met het injecteren van de muren, nemen we de nodige voorbereidingen. Onze experts letten op de volgende zaken:

 • Is de scheur lineair?
 • Hoe dik is de muur of vloer?
 • Is de constructie gewapend?
 • Bevinden er zich holle ruimtes onder de constructie?
 • Is de scheur nat of droog?
 • Kunnen we gemakkelijk bij de te herstellen plek?

Met deze essentiële achtergrondinformatie kunnen we ons werkproces afstemmen op uw specifieke situatie, waardoor we altijd het gewenste resultaat bereiken. Onze experts beginnen door gaten langs de scheuren te boren. Door deze gaten injecteren we vervolgens de polyurethaanhars met behulp van injectiepackers en een pomp.

De polyurethaanhars reageert met water en vormt een flexibele schuimmassa met gesloten cellen. Dit zorgt snel voor de juiste druksterkte en de scheuren, barsten en openingen worden op een duurzame manier afgedekt. Zo creëren we een waterdichte barrière tegen vocht en worden vochtige muren verleden tijd.

Deze methode biedt 5 voordelen:

 1. Duurzaamheid: Polyurethaanhars is een sterk en duurzaam materiaal dat niet gemakkelijk uithardt of scheurt. Hierdoor biedt het een effectieve oplossing om vochtproblemen op de lange termijn op te lossen.
 2. Waterdichtheid: Het injecteren van de muren met polyurethaanhars zorgt voor een waterdichte barrière tegen vocht, waardoor vochtproblemen in de toekomst worden voorkomen.
 3. Kostenbesparend: Het injecteren van de muren is doorgaans goedkoper dan het vervangen van de gehele muur of het oplossen van vochtproblemen op andere manieren. Bovendien bespaart het op de lange termijn kosten doordat er geen extra onderhoud nodig is.
 4. Efficiëntie: Het injecteren van de muren met polyurethaanhars is een snelle en efficiënte methode om vochtproblemen te verhelpen. Het duurt vaak slechts enkele uren om de behandeling uit te voeren en het resultaat is direct merkbaar.
 5. Verbetering van de luchtkwaliteit: Vochtige muren kunnen leiden tot schimmel en andere gezondheidsproblemen. Door de muren te injecteren met polyurethaanhars wordt de luchtkwaliteit verbeterd en worden deze gezondheidsrisico’s geminimaliseerd.

Kortom, het injecteren van muren met polyurethaanhars is een effectieve, duurzame oplossing.

Waarom Bodima uw geschikte partner is

Meer dan 60 jaar in het vak

Bodima uit Zandhoven, Antwerpen zit al meer dan 60 jaar in het vak, en dat ziet u. Al jaar en dag buigen onze experten zich over vochtproblemen en kiezen ze resoluut voor kwaliteit en degelijkheid. Dankzij onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise kunnen we bovendien met elk probleem aan de slag en leveren we steevast een uitstekend resultaat.

Geef insijpelend vocht geen kans en schakel experten in om het probleem te verhelpen. Contacteer Bodima vrijblijvend voor meer informatie.

Vraag nu uw offerte

BEL ONS