Kaleien

Uw gevel een authentieke look geven? Overweeg dan om deze te kaleien. Het is een techniek die veel landbouwers vroeger toepasten: ze brachten verschillende lagen kalk aan om hun muren te ontsmetten en te beschermen tegen vocht. De verschillende lagen resulteerden uiteindelijk in een kalkpleister van ongeveer enkele millimeters dik. Vandaag bevatten de kaleimortels echter meer minerale vulstoffen waardoor we al met één enkele behandeling het ‘kalei-effect’ kunnen verkrijgen.

Onze kaleimortel: Kalei Liscio 2

Bodima zit al jaar en dag in het vak, en daarom selecteert ons team steeds de beste producten op de markt. Om te kaleien gaan onze vakmannen aan de slag met de Kalei Liscio 2, een cementvrije kaleimortel die bestaat uit drooggemengde hydraulische kalk en minerale vulstoffen. Bovendien kunnen onze experten deze mortel volledig naar uw hand zetten dankzij de inmenging van minerale kleurpigmenten. De kaleimortel wordt nadien in twee lagen aangebracht.

Het resultaat?

  • Een goede bescherming tegen slagregen
  • Een degelijke vochtregeling
  • Een dampopen gevel, en ook zouten kunnen eenvoudig doorheen de lagen migreren
  • Een matte afwerking met kleurnuances kenmerkend aan het kalksysteem

Kleurnuances

Na het bevestigen van de kaleimortel ontwikkelen zich kleurnuances eigen aan de kalksystemen, en ook bij regen treedt er verkleuring op. Voorstander van het ‘kalei-effect’, maar laat u die verkleuringen liever achterwege? Dan brengen we slechts één laag kaleimortel aan en werken we zorgvuldig af met een waterafstotende en vuilwerende coating, de Tensicoat TQ.

Kaleien op een zuivere ondergrond

Vaak gaat een grondige reiniging van uw gevels vooraf aan het kaleiprocesDe ondergrond dient immers voldoende zuiver te zijn, zodat de mortel zich eenvoudig kan hechten. Oppervlakkig vuil en stof, maar ook mos en oude verflagen moeten in eerste instantie verwijderd worden.  

Bekijk hier enkele realisaties van kaleien door Bodima.

Waarom Bodima uw ideale partner is

Over Bodima

Bodima uit Zandhoven, Antwerpen zit al meer dan 60 jaar in het vak, en dat ziet u. Al jaar en dag reinigen en renoveren onze experten gevels en kiezen ze resoluut voor kwaliteit en degelijkheid. Dankzij onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise hebben we ook de kaleiverftechniek helemaal onder de knie en leveren we steevast een uitstekend resultaat.

Vraag nu uw offerte

BEL ONS