Hydrofoberen

Sommige bouwmaterialen, zoals metselsteen, natuursteen en beton, hebben de eigenschap om aanzienlijke hoeveelheden water te absorberen. Het vasthouden van dit water kan schadelijk zijn voor de muren.

Veelvoorkomende schade als gevolg hiervan omvat vorstschade aan metselwerk en voegen, erosie van zandsteen en oppervlaktevervuiling. Het is daarom raadzaam om proactief te handelen en een specialist in te schakelen voor hydrofobering.

Onze impregnatiebehandelingen

Bodima blijft nauwlettend op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector, waardoor ons team altijd werkt met de beste impregneermiddelen. De trend van oplosmiddelhoudende impregnatieproducten maakt plaats voor watergedragen en dampopen systemen die vochtregulerend zijn. Daarnaast winnen hoogwaardige crèmeproducten sterk aan populariteit. Dankzij onze diepgaande kennis van de producten bij Bodima, zijn we in staat om altijd de juiste behandeling toe te passen.

Waarom hydrofoberen?

Waterafstotend: De behandelde muren laten water eenvoudig afparelen, waardoor vocht en schimmelvorming worden voorkomen.

Duurzaam: De hydrofobe laag gaat jarenlang mee.

Schoonhouden: Vuil, roet en andere vervuilingen hechten minder goed aan de behandelde oppervlakken, waardoor uw gevel langer schoon blijft.

Energiebesparend: De waterafstotende laag verbetert de isolerende eigenschappen van uw muren, wat kan leiden tot lagere energie- en verwarmingskosten.

Nog meer voordelen van het hydrofoberen van muren:

• De behandeling beperkt aantasting door zure regen.
• Vorstbestendigheid: Het maakt de muren vorstbestendig, waardoor schade door bevriezing van water in de muur wordt verminderd.
• Onderhoudsgemak: Na de behandeling zijn de muren makkelijker schoon te maken.
• Esthetische waarde: Het geeft de gevel een esthetisch aantrekkelijkere uitstraling.
• Gezonder binnenklimaat: Het draagt bij aan een gezonder binnenklimaat door een lagere luchtvochtigheid.
• Duurzaamheid: Het verlengt de levensduur van de muur en beschermt tegen vocht gedurende 10 tot 15 jaar.

Welke technieken zijn er beschikbaar voor het hydrofoberen?

• Bij vloeibare producten wordt de ondergrond onder lage druk bevloeit. Dit gebeurt met een rugsproeier , een elektrische pomp of met de borstel.

• Producten op gelbasis worden met de rol , borstel of airless spuitapparatuur aangebracht.

Deze technieken zijn effectief in het waterafstotend maken van muren en het beschermen tegen vocht en andere schadelijke invloeden.

Waarom Bodima uw geschikte partner is

Over Bodima

Bodima uit Zandhoven, Antwerpen is dé ideale partner voor al uw gevelrenovaties. Met 60 jaar ervaring op de teller zijn we een toonaangevende speler binnen de sector. Het volledige team beschikt bovendien over een knap staaltje vakkennis en een stevige hands-on mentaliteit. Een degelijk en kwaliteitsvol resultaat afleveren, daar zetten we ons elke dag voor in!

Beroep doen op een expert? Contacteer ons vrijblijvend!

Vraag nu uw offerte

BEL ONS